A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete (MOKLASZ), a partner szakmai szervezetekkel közös szervezésben, a NAV támogatásával, immár tizenhetedik alkalommal szervezi a Pécsi Pénzügyi Napok keretében a pénzügyi-számviteli szakemberek legnagyobb országos találkozóját,

Adózás Európában – XVII. Nemzetközi Adókonferencia
témája:
Fenntarthatóság és reziliencia

Az idei rendezvényünk több újdonsággal is rendelkezik. Először is összevontuk a PPN-t a Nemzetközi Adókonferenciával. Másodszor a PTE-KTK a hazai és nemzetközi kapcsolatait és kutatási szekciókat is integrál a rendezvénybe, ezáltal nem csak a szekciók száma és ezzel a górcső alá kerülő témakörök száma sokszorozódik, hanem a helyszín is az ország legrégebbi egyetemén, Pécsett lesz. Az online elérést is biztosítjuk azoknak, akik ellen tudnak állni a csodálatos pécsi környezetnek, a vonzó kisérőprogramoknak és a személyes találkozás varázsának. Természetesen nem feledkeztünk meg a kreditpont gyűjtőkről sem, ők e-learning keretében szerezhetik meg a kreditpontokat.

Az elmúlt időszakban a nemzetközi és hazai gazdasági környezetben történt drasztikus változások új kihívások elé állítják a magyar jogalkotókat és jogalkalmazókat, a pénzügyi-számviteli szakmát.

A pandémia, a háború, a szankciók, az elmaradt EU támogatások, az infláció  új megközelítéseket kíván a „normál” gazdasági körülményekre kialakított hazai és nemzetközi adózási jogszabályi környezetben.

A konferencia célja, hogy összehozza a pénzügyi-számviteli szakmát és a sokoldalú új kihívások elméleti és gyakorlati kérdéseinek kezelésére segítséget, megoldásokat adjon az adópolitika alakítói, a jogszabály előkészítők,  jogalkalmazók és a nemzetközi tárgyalásokon a magyar érdekeket képviselők számára.

A konferencia plenáris ülésein neves hazai és külföldi előadók vázolják fel a nemzetközi és hazai gazdasági- és jogszabályváltozási környezetet, bemutatva a mozgásteret, a fenntarthatóság és a visszapattanás lehetőségeit, kockázatait.

A szekció üléseken (I-IV) a közeljövő várható legnagyobb kihívások részletes bemutatása mellett fókuszba kerülnek  az adóellenőrzéseknek a szakma számára legizgalmasabb kérdései, valamint a szakmát érintő legaktuálisabb, kihívást jelentő területek.

Az idei évben integráltuk a számviteli szekciót a rendezvénybe, amely az adótanácsadó szektor mellett elsősorban a könyvelő és könyvvizsgáló kollegák számára nyújt majd szakmai ínyencségeket, akár a vállalkozási, akár költségvetési szektorban végzik hivatásukat.

A jelenlévő résztvevők számára a szekciók átjárhatók lesznek – beleértve a PTE-KTK kutatási szekcióit is -, hogy mindenki a számára legizgalmasabb témával, illetve legjobban kedvelt előadóval találkozhasson.

Hisszük, hogy a nagy gonddal összeállított, minden eddiginél szélesebb körű – két plenáris ülés, 11 szekció -, színes program és a felkért – méltán népszerű – előadók, a patinás helyszín biztosítéka a sok éves sikeres sorozat méltó folytatásának, hozzájárul a résztvevők szakmai tudásának, kapcsolatainak ápolásához, építéséhez is.

A rendező szervezetek nevében tisztelettel meghívlak a XVII. Nemzetközi Adókonferenciára.

Jelképes áron az Egyesületünk tagjainak!

A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének a 2023. évi tagdíjat befizetett tagjai kiemelkedő kedvezménnyel 69.300 Ft+áfa/ fő ár helyett mindössze 20.000 Ft+áfa/fő áron vehetnek részt a konferencián.

Jelentkezés >> Adózás Európában – XVII. Nemzetközi Adókonferencia. Kérjük, a kedvezmény érvényesítéséhez a megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy „MOKLASZ”.

A személyes találkozás reményében,

Üdvözlettel:
Dr. Herich György
Elnök
Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete