Szakértő válaszol

Mit is tartalmazna egy ilyen rovat?
Többé-kevésbé általánosított felvetését egy konkrét problémának, illetve egy jogszabály részletére vonatkozó konkrét kérdésnek!

A jogszabály ismertetésről
Az általános jogszabály ismertetés önmagában hordozza a jogszabály értelmezését, amit az eljáró hatóságok esetleg másként értelmeznének. Ezért jogszabály ismertetési kérdéseket általános esetben nem tartunk célszerűnek. A jogszabályokkal kapcsolatos adószakmai álláspontjainkat illetően olvassa a szakmai cikkeinket!

A tényállásokra vonatkozó kérdésekről

  • Konkrét, szabatosan megfogalmazott kérdésre lehet használható választ adni.
  • A konkrét kérdés adótitok! A kérdező és az érintettek körének, valamint az eset körülményeinek egyedi azonosításra alkalmatlanná tétel (anonimizálás) során valamely, a válasz szempontjából lényeges körülmény elsikkadhat. Az anonimizálás is szakembert kívánó feladat!
  • Egy válasz kidolgozása több munkaórát igénylő elfoglaltság! A válaszért szakmai és ebből adódóan esetleg anyagi felelősséget kell vállalni a válaszadónak!
  • Az Egyesület nem altruisták gyülekezete, a válaszadókat nem vezetheti ismeretlenek felé az ajándékozás szándéka, ezért nem adunk általánosított szakmai tanácsot.
  • Az adózás bonyolult és egyre bonyolódó területe az életünknek. Mindenhez részleteiben senki sem érthet, ezért szükségszerűen az adózás szakmai területeire specializálódtak a tagjaink!
  • Az érdeklődők, szakembert keresők számára abban tudunk segítséget nyújtani, hogy az egyesületi tagjai között szakmai specializációjuk alapján lehet keresni!
  • Konkrét problémával, ha okleveles adószakértőhöz (adótanácsadóhoz) fordulunk, először is az eljáró a tényállást tisztázza. A leendő ügyfél nincs abban a szakmai és pszichikai helyzetben, hogy az ügyet higgadtan, tárgyszerűen az összes körülményeire tekintettel megítélje.
  • Az első lépés a tényállás tisztázása, amit a potenciális ügyfél segítségével kell elvégezni!
  • Kérjük, keressen Önnek megfelelő szakembert, és vegye fel vele a kapcsolatot!

Témák

Kedves MOKLASZ!

Munkáltatóm (kollektív szerződésben foglaltak szerint) ügyfélszolgálati munkakörben dolgozó személyeknél kötelezően előírja mindennap a fehér ing használatát. A munkáltató a cég nevére szóló számlát 25 000 Ft értékig megtéríti a munkavállaló részére. Nem ruhapénzt kap. A munkavállalónál jelentkezik bérként adózó jövedelem? A munkáltató eddig megfizette a kötelező adókat. Köszönöm!

Tovább
Javaslat új fórum témára:

Amennyiben a fenti témák között nem találta meg kérdésre a választ, új beszélgetést indíthat a felvetett téma pontos megjelölésével, melyre a látogatók reagálhatnak.

Az üzenet elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat, melyet az adatvédelem menüben olvashat el.

A beküldött fórumjavaslat csak adminisztrátori jóváhagyás után jelenik meg nyilvánosan a weboldalunkon.