A tavalyi év kényszerű kihagyása után nagy várakozás előzte meg az idei MOKLASZ SOUND találkozót. Még a járvány is visszakozót fújt, – nem beszélve a Balaton Soundról, hogy korlátoktól mentesen élvezhessük újra az együttlétet, a régi és új tagokkal való találkozást.

Az előadások fajsúlyos szakmai témái mellett a nem kevésbé fontos kulináris élvezeteknek is hódolhattunk, és a 26 °C-os Balaton is a legszebb arcát fordította felénk.

Leküzdve a sávlezárások/útépítések komoly kihívást jelentő közlekedési akadályait, már 9 órától érkeztek a MOKLASZ tagok, akiket terített asztal fogadott. A több mint 40 fő finomságokkal megrakodva érkezett, így rövidesen roskadásig megteltek az asztalok, senki nem maradt éhen.

A Posta kürt invitálta és retró zenével kísért ünnepélyes zászlófelvonást (amelyben Tóth Zita  új pártoló tagunk működött közre) követően Jókayné a MOKLASZ krónikása foglalta össze – hagyományosan versben- az elmúlt két év legfontosabb MOKLASZ eseményeit.

A hagyományos pálinkaverseny zsűrijének nem volt könnyű dolga, az eredményhirdetést követően sokan azon a véleményen voltak, hogy több első helyezést kellett volna kiosztani… Csak Posta Feri volt elkeseredve, hiszen a zsűri –amely egyben az új tagok avatója is volt- kizárta Őt illetve nevezett pálinkáját azzal az indokkal,hogy hosszú évek óta  mindig az ő mézes pálinkája vitte el az első helyet. A zsűri szakértelmét mi sem bizonyította jobban, mint, hogy a 6 versenypálinka közé iktatott kevertet mindenki felismerte. A pálmát végül a Jókayné Kati pálinkája  vitte el.

Az előzetes tervekkel ellentétben az elnökségi ülést megelőzte az ebéd: Kolta Ádám Főszakács Úr vezényletével és aktív személyes közreműködésével elkészült a finom borjúpaprikás, köret is volt hozzá bőven: petrezselymes krumpli, nokedli, tehén- és juhtúrós sztrapacska. Igen sajnálhatta néhány autóval érkezett kolléga, hogy nem tudta megkóstolni a különböző borvidékekről származó fehér, vörös és rozé borokat! A Moklaszosok dús fantáziáját a desszert sütemények bizonyították amelyek közül Szommer Timi kreációja aratta a legnagyobb sikert.

Az elnökségi ülés szakmai előadásokkal kezdődött: Dr. Kovács Ferenc, egyesületünk titkára tartott rövid összefoglalót a legfrissebb belföldi adóváltozásokról, majd a MOKLASZ elnöke, Dr. Herich György foglalta össze a nemzetközi adócsaták jelenlegi állását. Fontos témája volt az ülésnek az új szakmai képzési rendszer megvitatása, a MOKLASZ, mint szakmai szervezet véleményének kialakítása. Szó esett az augusztus végére tervezett nemzetközi adókonferenciáról, és más, szervezés alatt álló szakmai programokról is.

Elfáradva a nagy melegben végzett, további jelentős mennyiségű hőt termelő szellemi munkában, a magyar tengerünk hullámai között kerestünk enyhülést. Visszatérve a vendégszerető Herich-lakba,  Auth Szabolcs kollégánk jóvoltából már a frissen elkészült halászlé illata fogadott  bennünket.

Vacsora után jólesett a színes lampionok mellett a beszélgetés, valahogy most – talán a mögöttünk lévő nehéz hónapok miatt – csendesebb, komolyabb volt mindenki.

Másnap megcsappant létszámban a Balatonon folytattuk a programot miközben a Posta Ferencné Évi vezetésével fantasztikus grill kavalkádot készített a lánycsapat. Még a zászlólevonás előtt visszalátogattak Siklós Mártiék is, zápor előli menekülésnek álcázva a megjelenést.

A zászló levonásra már Jókayné Gáspár Kati ötletére és kivitelezésében elkészültek a MOKLASZ Sound 2021 feliratú különlegesen szép maszkok is, hosszú évtizedekre emléket hagyva az első poszt covidos találkozónkról.

Jó volt újra együtt – köszönjük Mindenkinek, aki eljött! Akik most nem tudtak részt venni, szeretettel várjuk a következő rendezvényünkön, a Nemzetközi Adókonferencián!

Zamárdi, 2021. július 10-11.