2019. May. 17.
Kedves Kollégák!

A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete (MOKLASZ), a partner szakmai szervezetekkel közös szervezésben, immár tizenharmadik alkalommal szervezi meg az

Adózás Európában 2019
Digitalizáció és kommunikáció

című konferenciát. A rendezvény célja, hogy megosszuk egymás közt tudásunkat, tapasztalatainkat a szakma aktuális kérdéseiről, felkészüljünk a (közel) jövőbeni változásokra.

A digitalizáció és a nemzetközi környezet változása a két legnagyobb kihívás napjainkban a szakma művelői számára mind a jogalkotás, mind a jogalkalmazás, mind a jogértelmezés területén. Neves hazai és nemzetközi szakértőket kértünk fel, akik a Kúria, az ÁSZ, a NAV, az ETAF, a MOKLASZ, a tanácsadó szektor és a környező országok képviselői, akik a saját területük érintettségét, az ott jelentkező kihívásokat és az erre adható válaszokat veszik górcső alá.

A digitális gazdaság a leggyorsabban fejlődő terület és ezzel párhuzamosan a legjelentősebb jövedelemtermelő szektor. Ebből következően a költségvetés szemében potenciális (új) adóbevételi lehetőség. Milyen adóztatási technikákban gondolkodik az OECD, az EU és az egyes országok? Rá tudják-e ismét a legfejlettebb országok kényszeríteni akaratukat a „világra”, vagy mindenki másképp fogja csinálni? Milyen a digitális világban (on-line kereskedelem) élők adózási környezete és mi az adóhatóság ellenőrzési tapasztalata? Milyen válaszokat ad Magyarország ezekre a kérdésekre?

A digitális tér adózási kérdései a kriptovalutáktól az on-line számlázásáig, a kibertérben való adótervezéstől az adónyomozásig, a NAV-ügyfél, az adótanácsadó-NAV, az adótanácsadó-ügyfél kommunikációs csatornákig, az adatvédelemmel kiegészítve kerülnek bemutatásra. Milyen információkat adunk és milyenekre számíthatunk az adótanácsadó-NAV kapcsolatokban?

A digitális gazdaság EU-n belüli elméleti kérdéseivel foglalkozó ETAF elnök előadása mellett az egyes országok gyakorlatát – az aktuális adóváltozásokkal kiegészítve – a szokásos nemzetközi fórumon ismerjük meg, felkészülve a nemzetközi kapcsolatainkban való hasznosításra.

A digitalizáció megállíthatatlan. Az adózás területén a NAV által diktált – nemzetközi mértékkel mérve is gyors – tempó megítélése megosztja a szakmát. Eljött a „slow down” ideje vagy „gyerünk tovább”, hogy minél előbb túl legyünk  rajta? A szokásos párbaj formátumban a NAV és a MOKLASZ képviselői ütköztetik érveiket ebben a fontos témában.

Töltsd fel ismereteidet és névjegykártyatartódat!

Szerezz piacképes tudást és köss új ismeretségeket, és ne felejtsd otthon a névjegykártyádat!

A rendező szervek nevében tisztelettel meghívlak Téged és kollégáidat az Egyesületünk legfontosabb rendezvényére a XIII. Nemzetközi Adókonferenciára és kísérőprogramjaira.

50% kedvezmény az Egyesület tagjainak!

A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének tagjai 50 % kedvezménnyel jelentkezhetnek a konferenciára 2019. május 28-ig www.AdozasEuropaban.hu honlapon. Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy „MOKLASZ”.

Jelentkezz most, ne maradj le » Adózás Európában – XIII. Nemzetközi Adókonferenciáról

A személyes találkozás reményében,
Üdvözlettel:

Dr. Herich György
Elnök
Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete