MOKLASZ Klubnap – 2017. június 8.

2017. May. 22.

Tisztelt MOKLASZ Tagok! Kedves Kollégák!

A legutóbbi előadói lemondás dacára júniusban is folytatjuk szakmai klubnap sorozatunkat egy új előadóval és új témával. A következő rendezvényünket 2017. június 8-án (csütörtökön) tartjuk 15:00-kor. Ezúttal a legjobb PhD dolgozatok közül válogatunk. Vendégünk dr. Szabó Ildikó lesz, a központi téma pedig a feltételes adómegállapítás nálunk és más nemzeteknél.

Az előadás tehát nemcsak a mai magyar jogrendszerben, hanem nemzetközi viszonylatban is elhelyezi a jogintézményt, továbbá kitér az elmúlt időszak botrányaira is, amikor Uniós tagállamok ezzel a módszerrel kedveztek multicégeknek. Érintjük azt a témát is, hogy az eljárásban megjelenik-e a rendeltetésszerű joggyakorlás elve tekintettel arra, hogy egy jövőbeli ügylet bemutatásakor elengedhetetlen, hogy érvényesüljön, az ügylet nem irányulhat adóelkerülésre, adókijátszásra.

Az előadó a PPKE JÁK Pénzügyi Jogi Tanszéken oktat 2014 óta, 2011 óta a Nemzetgazdasági Minisztérium Adó- és Vámigazgatási Főosztályán dolgozik, ahol munkakörének része a feltételes adómegállapításokra vonatkozó hazai, nemzetközi szabályozás és a gyakorlat figyelemmel kísérése. Eddig 52 publikációja jelent meg angol és magyar nyelven. 27 konferencián adott elő angol és magyar nyelven.

A rendezvény 15:00 órakor kezdődik Budapesten, a Sas utca 25-ben.

Kérem, hogy részvételi szándékotokat a moklasz@moklasz.hu e-mail címre  jelezni szíveskedjetek legkésőbb május 31-ig (szerda).

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdvözlettel,

Dr. Herich György – Elnök