Adózás Európában – XII. Nemzetközi Adókonferencia

2018. May. 10.

A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete (MOKLASZ), a partner szakmai szervezetekkel közös szervezésben, immár tizenkettedik alkalommal szervezi meg az Adózás Európában – Nemzetközi Adókonferenciát

Adópolitikai alternatívák

címmel. A rendezvény célja, hogy a hazai és külföldi szakemberek megosszák egymás közt tudásukat, tapasztalataikat a szakma aktuális kérdéseiről.

A nemzetközi környezet és a technológia felgyorsult változása komoly feladat elé állítja az adópolitika formálóit. A döntések egyre nagyobb hányadát nem a magyar parlamentben hozzák, ugyanakkor az adórendszer belső feszültségei és a gazdaságpolitika új célkitűzései jelentős hazai jogrendbeli változásokat sürgetnek. A konferencia fontos célja, hogy megismerjük és elemezzük ezeket a determináló tényezőket és szakmailag alátámasztott javaslatokat tegyünk az adórendszer továbbfejlesztésére.

A rendezvényen a belső és külső gazdaságpolitikai, jogtechnikai környezetet, adópolitikai elképzeléseket bemutató blokkot követően a nemzetközi tendenciákat vesszük górcső alá. A tárgyalásokon hazánkat képviselő kollégák tolmácsolásában megismerhetjük nemcsak az elmúlt időszak „eredményeit”, de a folyó tárgyalásokba, a várható folyamatokba is bepillantást kaphatunk. Érthetővé és nyomonkövethetővé válnak azok a javaslatok, amelyek G7-től indulva az OECD-n és EU-n keresztül a hazai törvényekben jelennek meg.

A plenáris ülés következő részében a NAV szakemberei és az okleveles adószakértők adónemenként vizsgálják az adórendszer egyes elemeit és saját tapasztalataik, nézőpontjuk alapján tesznek javaslatot az egyes adónemek továbbfejlesztésére. Ebben a részben vizsgáljuk a költségvetés mozgásterét, a várható kockázatokat is.

Újdonságként – hazai konferencián először – a NAV és a MOKLASZ egy-egy képviselője ütközteti véleményét ugyanazon eljárási kérdésekben.

A nemzetközi konferencia szokásosan fontos eseménye a nemzetközi fórum, ahol az egyes országok adórendszerében történt változások megismerése mellett a konferencia fő célkitűzéséhez kapcsolódva a nemzetközi – uniós – mozgástér országonkénti kihasználását ismerjük meg és más országok naprakész adózási tapasztalatainak bemutatásával segítjük a magyar adópolitika formálását.

A plenáris ülésen a nemzetközi és hazai gazdaságpolitikai környezet és a stratégiai célok bemutatására neves hazai és nemzetközi szakértőket kértünk fel. Az Európai parlament, a  Kúria, az ÁSZ, a NAV, a MOKLASZ, a BIG4  és a tanácsadó szektor képviselői a saját területük érintettségét, az ott jelentkező kihívásokat és az erre adható válaszokat veszik górcső alá.

A pódiumbeszélgetésen a Budapestre érkező külföldi adótanácsadók az egyes országokban a könyvelési, adózási, adóellenőrzési, adótanácsadási területen szerzett tapasztalataikat osztják meg velünk.

Töltse fel névjegykártyatartóját!

Kössön új ismeretségeket, szerezzen új hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatokat, ne felejtse otthon a névjegykártyáját!

A rendező szervek nevében tisztelettel meghívom Önt a XII. Nemzetközi Adókonferenciára és kísérőprogramjaira.

50% kedvezmény az Egyesület tagjainak!

A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének tagjai 50 % kedvezménnyel jelentkezhetnek a konferenciára 2018. május 22-ig a www.AdozasEuropaban.hu honlapon. Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesse fel, hogy „MOKLASZ”.

A személyes találkozás reményében,
tisztelettel,

DR. HERICH GYÖRGY
elnök
Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete