Adózás Európában – XI. Nemzetközi Adókonferencia – 2017. június 15-16.

2017. May. 08.

A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a partner szakmai szervezetekkel közös szervezésben – immár tizenegyedik alkalommal – 12 országból 34 előadó részvételével napjaink legizgalmasabb, a szakma jövőjét alapvetően meghatározó kérdéseinek megtárgyalását tűzte napirendre. Célunk, hogy megosszuk egymás közt tudásunkat, tapasztalatunkat.

A 2017. évi XI. Adózás Európában rendezvény központi témája:

Digitális revolúció és az új nemzetközi adótrendek

A nemzetközi adózás utóbbi években tapasztalható nyugalmas vizei felett felhők gyülekeznek. Olyan változások indultak el, amelyek felülírhatják az eddig tanult elméleti alapokat és az alkalmazott gyakorlatot is. Ezzel párhuzamosan a digitális forradalom kellős közepén a változó technológia korbácsolja fel a vizet szakmánk hajója számára.

Összeérnek a hullámok a szakma feje felett

A várható változásokat a fenti két jelenség egymást erősítő hatása fogja kikényszeríteni. A legfejlettebb országok – a digitalizáció által adott lehetőséget is kihasználva – átfogó javaslatrendszert dolgoztak ki a nemzetközi adózási kapcsolatok átalakítására. Ennek a folyamatnak része többek között a BEPS, az új és módosuló európai irányelvek, a kettős adóztatási egyezmények át- és felülírására való törekvés, a közös társasági adóalap koncepciójának reaktiválása.

Az előadások során ezért is vizsgáljuk a kettős adóztatási egyezmények továbbfejlesztésének irányait, az elszámolóár-szabályozás változásait, az információ cserére vonatkozó új szabályozást és annak következményeit, a közös társasági adóalap koncepció veszélyeit, az új pénzmosási irányelvet. Külön előadás keretében mutatjuk be a „kibertérben” rejlő nemzetközi adótervezési lehetőségeket.

A digitalizáció szempontjából górcső alá vesszük az adóhatóságok, könyvelők, adótanácsadók és az adózók napi munkáját, valamint egymás közötti kapcsolatrendszerét. A kialakuló hatalmas „big data” információs adatállományok új lehetőségeket teremtenek és új típusú kockázatokat hoznak létre. Az online rendszerek teljes körűvé válásával új ismeretekre, eszközökre és gondolkodásmódra kényszerül a szakma. Aki erre a kihívásra nem készül fel, az lemarad.

Semmilyen szél nem jó annak…

Ebben a történelmi környezetben fontos, hogy felkészüljünk a változásokra, célokat tűzzünk ki magunk elé, tudjuk, hogy mely kikötőbe tartunk. A konferencia célja a digitalizáció és a változó nemzetközi adózás konkrét elemeinek bemutatása mellett a lehetséges alkalmazkodási stratégiák, kockázatok elemzése nemzetgazdasági, jogalkotói és jogalkalmazói szempontból.

Profi révészek – elismert előadók

A plenáris ülésen a nemzetközi és hazai gazdaságpolitikai környezet és a stratégiai célok bemutatására neves hazai és nemzetközi szakértőket kértünk fel. A Kúria, az ÁSZ, a Fővárosi Főügyészség, a NAV, az MNB, a NAIH, a MOKLASZ, az MKVK vezetői és a tanácsadó szektor képviselői a saját területük érintettségét, az ott jelentkező kihívásokat és az erre adható válaszokat veszik górcső alá.

A pódiumbeszélgetésen a Budapestre érkező külföldi adótanácsadók ismertetik az egyes országokban a könyvelési, adózási, adóellenőrzési, adótanácsadási területen elért digitalizációs eredményeket, tapasztalatokat, lehetőséget adva a jogszabály-előkészítésben és jogalkalmazásban résztvevők számára a külföldi sikeres megoldások kölcsönös megismerésére, hasznosítására. A külföldi kollégák – az előző évek gyakorlatának megfelelően – bemutatják hazájuk legfontosabb adóváltozásait, naprakésszé téve a résztvevők tudását.

Töltse fel névjegykártyatartóját!

Kössön új ismeretségeket, szerezzen új hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatokat, ne felejtse otthon a névjegykártyáját!

A rendező szervek nevében tisztelettel meghívom Önt a XI. Nemzetközi Adókonferenciára és kísérőprogramjaira.

A szakmai- és kísérőprogram, valamint a jelentkezési lehetőség az alábbi linken érhető el:
www.AdozasEuropaban.hu

A személyes találkozás reményében,
tisztelettel:
DR. HERICH GYÖRGY
elnök
Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete