Adózás Európában – X. Nemzetközi Adókonferencia

2016. May. 02.

A pénzügyi-számviteli szakma legkockázatosabb területe az adózás.

A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete a partner szakmai szervezetekkel közös rendezésben immár tizedik alkalommal szervezi meg az Adózás Európában – X. Nemzetközi Adókonferenciát. A jubileumi konferencia témája:

Adókockázatok az ÁFA rendszerében.

A konferencia tervezett témakörei:

2016. június 2.

PLENÁRIS ÜLÉS: Gazdaságpolitikai dilemmák (kockázatok) – Költségvetés és államadósság (meddig tart a kegyelmi állapot) – A magyar adóhatóság eredményei az adóellenőrzés területén – A magyar áfa szabályozás legfontosabb jellemzői és továbbfejlesztés iránya – A Kúria szerepe a (bírósági) joggyakorlat formálásában. Magyar ügyek az Európai Bíróság asztalán. – A bírói gyakorlat és annak változásai Magyarországon – Az áfa betegségei: hibás termék-e az összfázisú áfa (diagnózis és terápia) – Adózási struktúrák, adókockázatok nemzetközi vizeken – Adókockázat lehetőségeinek csökkentése az adótanácsadásban és az adószakértésben

PÓDIUMBESZÉLGETÉS: Az egyes országok áfa kockázati sajátosságai, az egyes országok legfrissebb jogszabályváltozásai (Ausztria, Ciprus, Csehország, Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia)

2016. június 3.

PLENÁRIS ÜLÉS: Az áfa ellenőrzése nemzetközi környezetben. Adóhatóságok együttműködése az országhatáron átnyúló ügyleteket érintő kérdésekben. – Leggyakoribb ügyfélszolgálati megkeresések, “NAV állásfoglalások” az áfa ügyekben – Belföldi áfa ellenőrzési tapasztalatok adóellenőri szemmel. Agresszív adótervezési módszerek. –  Belföldi adóellenőrzések tapasztalatai adószakértői szemmel. Agresszív adóellenőrzés. – Az adóigazgatási és büntetőeljárás viszonya és kapcsolata – Jellemző adócsalási módszerek az adónyomozók tapasztalatai alapján. (Az adónyomozó lehetőségei és korlátai.) – Az áfa csalások bizonyítási kérdései az ügyész szemével – Jellemző Európai Bírósági áfa jogesetek és azok gyakorlati értelmezése – Tudta vagy tudhatta volna: szubjektív elemek a belföldi ügyletekhez rendelhető áfa alkalmazásában – Nemzetközi bírósági tapasztalatok az áfa levonás területén – Adókockázat és kriminalizáció (adótervezés, adócsalás). Az adókockázat csökkentésének eszközei – Az áfa adótervezési lehetőségei.

Nézd meg előadóinkat! >> Adózás Európában – X. Nemzetközi Adókonferencia

A korábbi években már a jelentkezési határidő előtt elfogytak a szabad helyek (max. 200 fő a teremkapacitás), ezért javasolom, hogy mielőbb biztosítsd be helyed a X. Adózás Európában konferencián!  Készülj fel a várható változásokra, csökkentsd adókockázatod, tervezz előre, és járj egy lépéssel a versenytársaid előtt!

Jelentkezz most, ne maradj le >> Adózás Európában – X. Nemzetközi Adókonferencia

A személyes találkozás reményében,
tisztelettel:
DR. HERICH GYÖRGY
elnök
Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete